Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Андрій Єрмак розповів українським послам про стан перемовин щодо мирного врегулювання на Донбасі

Андрій Єрмак розповів українським послам про стан перемовин щодо мирного врегулювання на Донбасі
21 Гру 2021 18:40 | Новини України

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак виступив перед очільниками закордонних дипломатичних установ України на конференції послів «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави», що відбувається в Гуті Івано-Франківської області.

Він поінформував українських послів про перебіг переговорів у межах Мінського процесу та в Нормандському форматі щодо припинення війни та врегулювання ситуації на Донбасі.

Андрій Єрмак зазначив, що останнім часом ці перемовини просуваються доволі складно, але Україна намагається різними шляхами зрушити цей процес. Зокрема, українська сторона ініціювала в межах ТКГ низку ключових ініціатив: повернення до режиму припинення вогню, взаємне звільнення утримуваних осіб та відкриття пунктів пропуску. Також було підготовлено й передано партнерам комплексні ініціативи – 10 кроків, реалізація яких зможе розблокувати мирний процес.

Очільник Офісу Глави держави зауважив, що керівництво Сполучених Штатів Америки прийняло для себе рішення включитися в процес врегулювання на сході України.

Оставить комментарий

avatar
250