Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Покращення епідемічної ситуації в Україні та протидію новому штаму COVID-19 «Омікрон» обговорили на селекторній нараді у Президента

Покращення епідемічної ситуації в Україні та протидію новому штаму COVID-19 «Омікрон» обговорили на селекторній нараді у Президента
29 Лис 2021 15:40 | Новини України

В Україні четвертий тиждень поспіль покращується динаміка показників захворюваності на COVID-19. Проте у низці країн світу зафіксоване поширення нового штаму коронавірусу – «Омікрон». Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Як доповів Главі держави Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, станом на сьогодні в Україні – 421 699 активних хворих, що на 100 тисяч менше, ніж три тижні тому.

Найбільше недужих наразі в Одеській та Херсонській областях, найкраща ситуація – у Кіровоградській та Донецькій.

Під час наради було зазначено, що в Україні шостий тиждень поспіль зберігається високий рівень вакцинації – щотижня проводиться близько 1,6-1,7 млн щеплень.

Глава держави наголосив, що темпи вакцинації українців потрібно нарощувати, допоки щеплення не отримає більшість населення країни. 

Значна увага на нараді була приділена заходам з протидії можливому поширенню в Україні штаму коронавірусу «Омікрон», який викликає важчий перебіг хвороби. Перші випадки інфікування цим штамом були зафіксовані у молодих людей, зокрема студентів університетів.

Оставить комментарий

avatar
250