Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У межах програми Президента «Здорова Україна» розпочинається встановлення спортивних майданчиків, які будуть фактично в кожному дворі

У межах програми Президента «Здорова Україна» розпочинається встановлення спортивних майданчиків, які будуть фактично в кожному дворі
28 Вер 2021 17:40 | Новини України

У межах програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна» триває реалізація проекту «Активні парки – локації здорової України», який має на меті створення умов для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців.

Зокрема, проект передбачає створення в українських містах локацій «активний парк» і «спортивний майданчик».

Близько 100 «активних парків» уже відкрито в різних куточках України, а до кінця року з’явиться ще близько 600 активних локацій.

Кожен «активний парк» оснащений QR-кодами, завдяки яким відвідувач має змогу провести тренування будь-якої складності, обравши власного тренера серед зірок естради, кінематографу, професійних спортсменів, або провести тренування з Президентом України.

Також у межах проекту розпочинається встановлення спортивних майданчиків, які будуть фактично в кожному дворі, – передбачається будівництво 10 тис. таких об’єктів до кінця 2022 року.

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко зауважив, що, за статистикою, 73% громадян України не займаються фізичними вправами через відсутність доступної сучасної й безкоштовної спортивної інфраструктури. Середня тривалість життя українців становить 63 роки у чоловіків і 73 роки у жінок, і за цими показниками Україна посідає 115-те місце у світі.

Оставить комментарий

avatar
250