Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Україні 20 серпня запроваджується заборона на ловлю раків

В Україні 20 серпня запроваджується заборона на ловлю раків
11 Сер 2021 16:25 | Новини України

Зловив рака – став браконьєром. З 20 серпня в Україні вводиться заборона на вилов панцирних.

У цей період у них починається линяння. Річкові мешканці малорухливі, а це хороша можливість для несвідомих рибалок. Чому зменшення популяції раків – загроза для водойм і який заплатять штраф порушники?

«Коли рак вразливий, по-перше, його в їжу неможливо приймати. Він неїстівний в цей час, м’який панцир. Треба дати раку все-таки провести линьку свою, щоб він зміцнів, і був доступний », – сказав іхтіолог Володимир Дорожко.
Фахівці кажуть: раки потрібні річках, тому що очищають їх від біологічних відходів. Їдять мертву рибу, личинки комах і водорості. Щоб уникнути різкого зменшення популяції – заборона на вилов вводять майже на місяць. До 15 вересня.

«680 гривень – це максимальний штраф, який заплатить правопорушник, якщо він буде в цей період виловлювати раків. Це за умови без урахування збитків, які завдасть він. Передбачено – 25 гривень 50 копійок за кожного рака. Наші інспектори перевірятимуть усі без винятку водойми в області », – сказав заступник начальника обласного управління держагентства рибного господарства Юрій Хорульскій.
У рибоохороні анонсують щоденні рейди. У минулому році під час перевірок зловили 22 браконьєрів, які в цілому виловили 6,5 тисячі раків. А це збитки на півмільйона гривень.

Оставить комментарий

avatar
250