Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент підтримав удосконалення механізмів формування мережі ліцеїв

Президент підтримав удосконалення механізмів формування мережі ліцеїв
6 Сер 2021 15:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти» № 1658-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 15 липня 2021 року.

Документ подовжує перехідний період для трансформації мережі ліцеїв, а також уточнює деякі положення щодо правового регулювання функціонування цих закладів.

Зокрема, на законодавчому рівні закріплюється поняття безпечного освітнього середовища як сукупності умов у закладі освіти, що унеможливлюють заподіяння учасникам освітнього процесу фізичної, майнової та моральної шкоди.

Також документ запроваджує з 1 вересня 2027 року нові вимоги до освітньої діяльності комунального ліцею, які має виконати засновник закладу. Серед них – функціонування не менше двох класів за трьома профілями навчання протягом 10-12 років навчання учнів; формування безпечного, інклюзивного та цифрового освітнього середовища з належною матеріально-технічною базою та доступом до Інтернету; забезпечення харчування та за потреби – підвезення учнів і педагогів тощо.

Оставить комментарий

avatar
250