Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин

Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин
6 Сер 2021 14:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин» № 1685-ІХ, ухвалений Верховною Радою 15 липня 2021 року.

Необхідність прийняття цього документа зумовлена тим, що випадки неконтрольованого видобування корисних копалин місцевого значення спостерігаються фактично на всій території України. Водночас для провадження цієї діяльності необхідно мати спеціальний дозвіл на користування надрами. Самовільний видобуток ресурсів, зокрема піску, завдає значної шкоди довкіллю, пришвидшує руйнування доріг навколо та створює небезпечні піщані кар’єри. Відновлення порушених земель до стану, придатного для використання у сільському, лісовому господарстві, потребує чималих зусиль.

Однак передбачена раніше відповідальність за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення була малоефективною. Тому закон, що його підписав Президент, визначає таку діяльність як кримінальне правопорушення та посилює відповідальність за неї.

Оставить комментарий

avatar
250