Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави підписав закон щодо запобігання аваріям на об’єктах підвищеної небезпеки

Глава держави підписав закон щодо запобігання аваріям на об’єктах підвищеної небезпеки
5 Сер 2021 15:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єктів підвищеної небезпеки» № 1686-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 15 липня 2021 року.

Документ має на меті знизити ризик аварій на об’єктах підвищеної небезпеки (ОПН), а також узгодити законодавство України з правовим полем Європейського Союзу.

Зокрема, закон уточнює термінологію та впорядковує процедуру ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки (1, 2 або 3 класу).

Документ скасовує декларації безпеки на ОПН. Натомість оператори об’єктів підвищеної небезпеки 1 та 2 класу самостійно визначають і затверджують політику запобігання аваріям на цих об’єктах і надають її Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), а також готують і подають звіт про заходи безпеки на об’єктах, які вони експлуатують.

Також оператори розробляють плани локалізації та ліквідації аварій та їхніх наслідків для кожного свого об’єкта підвищеної небезпеки. Такі плани переглядаються не рідше ніж раз на три роки.

Оставить комментарий

avatar
250