Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент підписав Закон «Про корінні народи України»

Президент підписав Закон «Про корінні народи України»
21 Лип 2021 22:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський підписав ініційований ним Закон «Про корінні народи України» № 1616-IX, який Верховна Рада ухвалила 1 липня 2021 року

Документ спрямований на максимальний захист культурних, інформаційних та інших прав корінних народів, надання їм механізмів та інструментів роботи з Українською державою. Зокрема, визнаються представницькі органи корінних народів.

Закон визначає, що корінними народами України, які сформувались на території Кримського півострова, є кримські татари, караїми, кримчаки.

«Корінний народ України – автохтонна етнічна спільнота, яка сформувалася на території України, є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи, самоусвідомлює себе корінним народом України, становить етнічну меншість у складі її населення і не має власного державного утворення за межами України», – йдеться в документі.

Корінні народи мають право на самовизначення у складі України та політичний статус у межах Конституції та законів України. Вони мають колективне та індивідуальне право на повне володіння всіма правами людини та основоположними свободами.

Оставить комментарий

avatar
250