Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Відсьогодні починається пільгове розмитнення “євроблях”

Відсьогодні починається пільгове розмитнення “євроблях”
15 Чер 2021 10:50 | Новини України

Відсьогодні, 15 червня 2021 року, розпочинається черговий (сподіваємося останній) період, протягом якого можна з суттєвою знижкою розмитнити автомобіль на іноземній реєстрації, пише AUTO.RIA.com.

Нагадаємо – не кожен автомобіль, який прибув в Україну із-за кордону, а лише той, що станом на 31 грудня 2020 року перебував у реєстрах митників як такий, що ввезений тимчасово чи у «транзиті». Тобто, ця «акція» жодним чином не стосується прямого імпорту – усі «гонщики» сплачуватимуть мито, акциз та ПДВ за звичайними ставками та принципами нарахування, як це було до настання пільгового періоду, буде під час нього та після його закінчення.

«Євробляхи» теж не геть усі підпадають під дію пільг, а лише старші 5 років. Легковики при цьому повинні відповідати екостандарту не нижче «Євро-2», а вантажні – мати повну масу не більше 3,5 тонн та сертифікат «Євро-5».

Звісно, багатьом автомобілістам, особливо тим, які ніколи не мали «євробляхи», а сумлінно виконували усі вимоги законодавства, цікаво, чи не наробить ця «акція» шкоди для авторинку, коли порушники митних правил отримають пільги, й зможуть продавати свої авто значно дешевше ніж ті, хто чесно сплатив усі податки за загальними правилами. Відповідь у нас є: наразі усі опитані нами експерти зійшлися у тому, що ця «легалізація євроблях» суттєвого впливу на ринок не матиме. Головна причина – обсяг супровідних платежів, необхідних аби скористатися пільгами, такий, що фінальна ціна колишніх «євроблях» сягатиме цін на вже наявні аналогічні авто в Україні.

Оставить комментарий

avatar
250