Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Lexus презентував нове покоління компактного кросовера NX

Lexus презентував нове покоління компактного кросовера NX
13 Чер 2021 14:55 | Новини України

Компанія Lexus досить довго інтригувала своїх шанувальників новою генерацію компактного кросовера NX, а тепер нарешті показала його з усіх боків і розповіла головні технічні подробиці.

Друге покоління Lexus NX зовні нагадує попередника і дещо схоже на RX, але технічно дебютант ближче до іншої моделі – Toyota RAV4. Кросовери об’єднує загальна архітектура і силові агрегати, але конструктивних відмінностей у преміальної моделі все ж вистачає.

Салон Lexus NX пережив справжню революцію – внутрішнє оздоблення розроблено відповідно до нової дизайнерської філософії Tazuna. Перед стилістами поставили завдання створити інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, щоб водій якомога менше відволікався від дороги. Реалізація смілива – на новому NX з’явилася мультимедійна система з 14-дюймовим тачскріном, 10-дюймовий проекційний екран, 7-дюймова цифрова панель приладів, нове кермо. Селектор трансмісії поступився місцем джойстику, у відставку відправили аналоговий годинник, програвач дисків і тачпад.

Але найдивовижніше технічне рішення – сенсорні електрозамки дверей. Смикати за ручку більше не потрібно: достатньо натиснути на кнопку і штовхнути двері від себе. Якщо електроніка помітить перешкоду, розблокувати двері не вдасться. Звичайні ручки збереглися з метою перестороги.

Оставить комментарий

avatar
250