Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський зустрівся з головою МЗС Італії

Володимир Зеленський зустрівся з головою МЗС Італії
10 Чер 2021 17:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італійської Республіки Луїджі Ді Майо, який перебуває з офіційним візитом в Україні.

Глава держави поінформував очільника МЗС Італії про безпекову ситуацію на Донбасі та вздовж українських кордонів. Він наголосив на важливості посилення подальшого міжнародного тиску на РФ, яка наразі відвела лише незначну частину сил і засобів від українських кордонів та продовжує блокувати прогрес у мирному врегулюванні.

«Дякую Італії за підтримку України в багатьох напрямках, передусім суверенітету й територіальної цілісності нашої країни», – наголосив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Луїджі Ді Майо запевнив у повній підтримці з боку Італії суверенітету й територіальної цілісності України.

Відбувся обмін думками з актуальних питань порядку денного в контексті найближчих міжнародних заходів, зокрема самітів країн «Групи семи» (G7) і НАТО.

Володимир Зеленський зазначив, що реалізація проекту «Північний потік – 2» є насамперед безпековим викликом для України та Європи.

Оставить комментарий

avatar
250