Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Renault звинуватили в махінаціях з дизельними двигунами

Renault звинуватили в махінаціях з дизельними двигунами
9 Чер 2021 14:55 | Новини України

Французька прокуратура висунула звинувачення компанії Renault у справі про махінації з показниками рівня шкідливих викидів дизельних автомобілів. Про це повідомляє агенція Reuters.

Розслідування щодо автовиробника велося з 2017 року: слідчі встановили, що деякі моделі марки генерують в 10 разів більше викидів оксидів азоту, ніж допускається сертифікаційними вимогами Євросоюзу. Показники, нібито, занижувалися за допомогою програмного забезпечення – аналогічну схему використовував Volkswagen, що в результаті обернулося голосним «Дизельгейтом» і збитками для німецького концерну в розмірі 32 мільярдів євро.

Як повідомляє Reuters, Renault заперечує факт вчинення будь-якого злочину і запевняє, що автомобілі марки ніколи не оснащувалися шахрайським ПО, здатним знизити показники шкідливих викидів під час тестування. Незважаючи на це, прокуратура зобов’язала компанію внести заставу в розмірі 24 мільйонів євро і надати банківську гарантію на додаткові 60 мільйонів євро для покриття потенційних збитків, пов’язаних із звинуваченням.

Оставить комментарий

avatar
250