Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Верховна Рада ухвалила закон про автоматичний ваговий контроль на дорогах

Верховна Рада ухвалила закон про автоматичний ваговий контроль на дорогах
3 Чер 2021 16:55 | Новини України

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект, який закріплює можливість автоматичного вагового контролю транспортних засобів, а також автоматичної фіксації Державною службою з безпеки на транспорті порушень габаритно-вагових параметрів, передає УНІАН.

Згідно з пояснювальною запискою, впровадження автоматичного вагового контролю транспортних засобів та автоматичної фіксації порушень сприятиме зменшенню корупційних ризиків та усуненню вибіркового зважування транспортних засобів. Також законопроект спрямований на поліпшення стану безпеки дорожнього руху, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, збереження від остаточного руйнування автомобільних доріг загального користування, зменшення витрат на утримання та ремонт дорожнього покриття і, як наслідок, наповнення державного бюджету України.

Крім цього, законопроектом встановлюються права та обов’язки вантажовідправника і вантажоодержувача, а також передбачається підвищення відповідальності автомобільних перевізників за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм. Зокрема, штраф за перевищення габаритно-вагових норм при перевезенні подільного вантажу або неподільного вантажу без відповідного дозволу на понад 30% від встановлених норм становить 51 000 грн; від 20% до 30% від встановлених норм — 34 000 грн; від 10% до 20% – 17 000 грн, від 0% до 10% – 8,5 000 грн.

Оставить комментарий

avatar
250