Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Хорватії представили електричний гіперкар за 2 мільйони євро

В Хорватії представили електричний гіперкар за 2 мільйони євро
2 Чер 2021 08:55 | Новини України

Хорватська фірма Rimac нарешті представила серійне втілення концепту C_Two, який було показано ще три роки тому. Електричний гіперкар отримав назву Nevera на честь середземноморського вітру.

Три роки не пройшли для моделі даремно: за цей час інженери Rimac значно доопрацювали конструкцію гіперкара. Він отримав зміни, завдяки яким вдалося підвищити аеродинамічну ефективність приблизно на 34% в порівнянні з першим концептом. Охолодження гальмівної системи і трансмісії покращилося на 30% на низьких швидкостях і на 7% на високих. Розподілення маси по осях наблизилося до ідеалу і становить 48:52. Крім цього, Nevera оснастили активними аеродинамічними елементами, для яких передбачено два режими: «Низький опір» і «Висока притискна сила». У першому випадку коефіцієнт лобового опору знижується до 0,3, а в другому притискна сила зростає більш ніж в три рази.

Рухомою силою для Rimac Nevera стала установка з чотирма електромоторами, яка сумарно видає 1914 к.с. та 2360 Нм. Цієї потужності достатньо, щоб розігнати 2150-кілограмовий гіперкар з місця до першої «сотні» за 1,97 секунди, а до 300 км/год – за 9,3 секунди. На чверть милі (402 метри) у нього йде 8,3 секунди, а максимальна швидкість складає 412 км/год.

Оставить комментарий

avatar
250