Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В аеропорту «Бориспіль» за участю першої леді Олени Зеленської відбулася зустріч-діалог щодо розвитку безбар’єрної інфраструктури

В аеропорту «Бориспіль» за участю першої леді Олени Зеленської відбулася зустріч-діалог щодо розвитку безбар’єрної інфраструктури
1 Чер 2021 12:40 | Новини України

Напередодні Дня захисту дітей перша леді України Олена Зеленська спільно з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим та родинами з дітьми провели аудит Міжнародного аеропорту «Бориспіль» на безбар’єрність.

Метою цього візиту була оцінка доступності інфраструктури та послуг аеропорту для різних категорій громадян, зокрема для родин з маленькими дітьми та людей, які мають фізичні чи ментальні порушення.

«Міжнародний аеропорт «Бориспіль» – це головні повітряні ворота країни. І саме вони мають стати прикладом безбар’єрності. Я хочу, щоб на державному рівні був розроблений єдиний стандарт безбар’єрного підходу для аеропортів, залізничних та автобусних вокзалів», – зазначила Олена Зеленська.

Учасники аудиту летовища оглянули кімнати для батьків з дітьми, зону очікування для дітей, які подорожують без супроводу батьків, місце проходження прикордонного контролю, вбиральні та дитячий майданчик.

В інспекції взяли участь родини, які виховують дітей з різними порушеннями розвитку. Їхні рекомендації допомогли отримати всебічну оцінку облаштування безбар’єрного, дружнього до дітей і людей з інвалідністю простору в аеропорту «Бориспіль».

Оставить комментарий

avatar
250