Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Шей-дизайнером Fiat став француз з Renault

Шей-дизайнером Fiat став француз з Renault
26 Тра 2021 09:55 | Новини України

З 1 червня за дизайн брендів FIAT та Abarth буде відповідати француз Франсуа Лебуан, який з 1999 року працював у Renault. Це своєрідна відповідь групи Stellantis, адже в минулому році Renault переманила до себе головного стиліста Peugeot Жиля Відаля.

Stellantis зазначає, що через Франсуа Лебуана пройшли всі моделі Renault – від Twizy до Espace. Також він курирував створення прототипу Renault 5, концепту Morphoz і розвивав інші проекти відділення Renault Advanced Design. Но новій посаді він буде підпорядковуватися Жан-П’єру Плує, який керує дизайном всієї групи Stellantis, і прислухатися до Олів’є Франсуа – виконавчого директора FIAT та Abarth. Плує привітав призначення Лебуана і назвав його талантом з визнаними професійними навичками та видатною особистістю, яка змінить FIAT і Abarth.

Попередник Лебуана в прес-релізі Stellantis навіть не згадується, хоча FIAT, Abarth, Lancia, Alfa Romeo і Maserati контролювалися німцем Клаусом Буссе, віце-президентом по дизайну Stellantis в Європі. Тепер Клаус зосередиться виключно на Maserati, для якого вже «намалював» купе MC20.

Підпишіться на наш Telegram-канал або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.

Оставить комментарий

avatar
250