Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Однією з тем можливої зустрічі президентів України та Росії може бути стан виконання домовленостей Паризького саміту – Андрій Єрмак

Однією з тем можливої зустрічі президентів України та Росії може бути стан виконання домовленостей Паризького саміту – Андрій Єрмак
13 Тра 2021 12:40 | Новини України

Триває процес узгодження умов зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Президента Росії Володимира Путіна, але поки зарано озвучувати деталі. Про це розповів керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак у коментарі РБК-Україна.

«Звичайно, було б правильно провести переговори якомога швидше. Ситуація вимагає швидких реакцій», – зазначив Андрій Єрмак.

Керівник Офісу Президента України вважає, що однією з головних тем потенційної зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна може бути детальний аналіз стану виконання домовленостей, які були досягнуті на зустрічі лідерів «Нормандської четвірки» в Парижі у грудні 2019 року.

«Ми бачимо, що принципові речі гуманітарного характеру і в сфері безпеки досі не реалізовані. Є й інші питання, які правильно обговорювати саме на найвищому рівні», – зауважив Андрій Єрмак.

Він наголосив, що Україна не має наміру замінювати Нормандський переговорний процес двосторонніми перемовинами президентів України та Росії, але прагне використовувати різні формати та дипломатичні можливості для завершення конфлікту й встановлення миру на Донбасі. А цього неможливо досягнути без участі у переговорах російської сторони.

Оставить комментарий

avatar
250