Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Кабмін зобов’язав мережі АЗС попереджати про підвищення цін

Кабмін зобов’язав мережі АЗС попереджати про підвищення цін
12 Тра 2021 09:55 | Новини України

Кабінет Міністрів України зобов’язав мережі АЗС попереджати про підвищення цін на бензин і дизпаливо на 1% і вище за 20 днів. Відповідна постанова опублікована на сайті уряду.

Згідно з текстом документа до переліку товарів, що мають істотну соціальну значимість, внесені бензини марок А-92 і А-95, а також дизпаливо. Відзначається, що декларування зміни роздрібних цін на бензини марки А-92 і А-95 і дизельне паливо буде здійснюватися мережами АЗС у разі збільшення роздрібної ціни товару на 1% і більше в порівнянні з роздрібною ціною на момент декларування за 20 днів до початку застосування нової ціни.

Раніше Антимонопольний комітет України застеріг операторів ринку бензину і дизельного палива від необґрунтованого підвищення цін, враховуючи нестабільну ситуацію з імпортом світлих нафтопродуктів з Білорусі та РФ.

Основна причина зростання цін на АЗС – збільшення світових цін на нафту і нафтопродукти. Так, з початку квітня світові ціни на нафту зросли з 62 дол/бар до 69 дол/бар, а нафтопродукти в Європі подорожчали на 7-11%.

Оставить комментарий

avatar
250