Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Renault і Nissan позбулися акцій концерну Daimler

Renault і Nissan позбулися акцій концерну Daimler
6 Тра 2021 16:55 | Новини України

Альянс Renault Nissan Mitsubishi опинився в непростому фінансовому становищі, тому зараз усіма силами намагається поліпшити ситуацію, скорочуючи витрати, підвищуючи уніфікацію автомобілів, а також продаючи непотрібні активи. Одним з таких для Renault і Nissan виявилися акції концерну Daimler.

Renault і Nissan почали співпрацю з Daimler ще в 2010 році, тоді партнери і обмінялися акціями. Компаніям Renault і Nissan відійшов пакет з 3,1% акцій німецького концерну (його розділили порівну), а той, у свою чергу, забрав собі по 3,1% акцій французького і японського виробників. Однак зараз альянс вийшов з переліку акціонерів Daimler: Renault продала свою частку ще в березні за 1,14 млрд євро, а тепер це зробив і Nissan, продавши акції навіть трохи дорожче – за 1,15 млрд євро. Покупці не названі, при цьому Daimler зберіг свої пакети цінних паперів Renault і Nissan.

Співпраця Daimler і Nissan виявилася не дуже успішною. Легкові моделі Infiniti Q30 і QX30 на основі Mercedes-Benz GLA протрималися недовго і залишилися без спадкоємців. Пікап Mercedes-Benz X-класу на базі Nissan Navara також провалився і вже знятий з виробництва. Втім, Daimler поки що поставляє Nissan свої мотори

Оставить комментарий

avatar
250