Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент обговорив з Держсекретарем США ситуацію на Донбасі, питання деокупації Криму, міжнародний порядок денний та реформи в Україні

Президент обговорив з Держсекретарем США ситуацію на Донбасі, питання деокупації Криму, міжнародний порядок денний та реформи в Україні
6 Тра 2021 15:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном, який перебуває з візитом в Україні.

Глава держави привітав Ентоні Блінкена в Києві та зазначив, що між Україною та Сполученими Штатами сьогодні склалися гарні взаємини як на емоційному рівні, так і в практичній площині.

Володимир Зеленський наголосив, що цей візит є важливим сигналом для Європи і для Російської Федерації, адже він відбувається в той час, коли біля кордонів України збільшилася військова присутність Росії й була висока ймовірність ескалації конфлікту на Донбасі.

«Важливо, що сьогодні завдяки підтримці США, спільній роботі з Україною та країнами Європейського Союзу відбувся тиск, і зупинена ймовірна ескалація з боку Російської Федерації», – сказав Президент України.

За його словами, відведення частини озброєння зняло напруження, проте загроза залишається. Фактично відведена незначна частина військ: станом на сьогодні це лише 3,5 тис. військових та 210 одиниць техніки й тільки з Криму. Сили, які розміщені вздовж кордонів, дають змогу російській стороні розпочати військову операцію проти України будь-якої миті.

Оставить комментарий

avatar
250