Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Рада скасувала “листи щастя” для водіїв, які швидко сплатили штраф

Рада скасувала “листи щастя” для водіїв, які швидко сплатили штраф
30 Кві 2021 09:55 | Новини України

Верховна Рада скасувала обов’язкове надсилання на поштову адресу водіїв постанов про адмінпорушення, штраф за якими вже сплачений, пише Українська правда.

Закон “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов” викладає у новій редакції ч. 7. ст. 2791 КУпАП, яка стосується надсилання постанов. Згідно з пояснювальною запискою, для водіїв-порушників, які сплачують штраф у перші 10 днів, діє 50% знижка, тому абсолютна більшість автолюбителів сплачують штрафи у перші дні після порушення, не чекаючи “листів щастя”.

Водночас, згідно з КУпАП, оригінал постанови про притягнення до адмінвідповідальності незалежно від погашення штрафу обов’язково надсилається на поштову адресу власника чи водія авто. У цій постанові не вказується, що штраф по ній вже оплачений, тому деякі громадяни “отримують додатковий стрес і оплачують її ще раз”.

Також зазначається, що на друк постанов витрачаються значні кошти (друк та відправка адміністративної постанови правопорушнику коштують 51 грн. 06 коп. (в т.ч. вартість друку – 9,06 грн., послуги АТ “Укрпошта” – 42 грн.).

Оставить комментарий

avatar
250