Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Skoda працює над електричним седаном

Skoda працює над електричним седаном
28 Кві 2021 12:55 | Новини України

Інженери компанії Skoda займаються розробкою електричного седана, який доповнить «зелений» модельний ряд чеської марки. Такою інсайдерською інформацією володіє іспанське видання motor.es.

Втім, швидкого дебюту нової моделі чекати не варто. За попередньою інформацією електричний седан від Skoda з’явиться лише в 2025 році. Очікується, що за габаритами модель буде розташована між Octavia і Superb.

Прогнозується, що електричний седан Skoda одним з перших отримає нову модульну платформу SSP, яку розробили інженери концерну Volkswagen. Побудовані на цьому «візку» автомобілі можуть мати як передній, так і повний привод. Крім того, електрокари оснастять акумуляторами нового покоління ємністю 77 кВт*год, приблизний запас ходу без підзарядки в цьому випадку складе 550 км.

Нагадаємо, що марка Skoda належить німецькому концерну Volkswagen, який наразі дуже активно розвиває «зелений» напрямок. Чеський бренд також займається розробкою і випуском моделей з нульовим рівнем викидів. Першим електрокаром бренду став кросовер Enyaq iV з традиційним п’ятидверним кузовом. Незабаром лінійку поповнить купеподібний варіант цього SUV. Продажі моделі стартували в Європі в жовтні, але результати поки скромні: за статистикою Carsalesbase, за перші п’ять місяців клієнти придбали 335 примірників Enyaq iV. Для порівняння, дилери VW за грудень-лютий реалізували 5627 примірників електрокара ID.4.

Оставить комментарий

avatar
250