Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

За участю Глави держави відбулося вручення ліцензії на експлуатацію сховища відпрацьованого ядерного палива на ЧАЕС

За участю Глави держави відбулося вручення ліцензії на експлуатацію сховища відпрацьованого ядерного палива на ЧАЕС
26 Кві 2021 15:40 | Новини України

У присутності Президента України Володимира Зеленського відбулося вручення ліцензії на провадження діяльності – експлуатацію ядерної установки «Сховище відпрацьованого ядерного палива» (СВЯП-2) на Чорнобильській атомній електростанції.

Голова Державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков вручив ліцензію виконувачу обов’язків генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС» Валерію Сейді.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна робить усе можливе заради зміцнення надійності та безпеки й уникнення у майбутньому катастроф, подібних до трагедії на ЧАЕС.

«Ми дуже раді, що на цьому шляху Україна не одна і має широку підтримку міжнародних партнерів. І сьогоднішній день – яскравий приклад і такої підтримки, і ефективності наших спільних дій. Сьогодні введено в експлуатацію нове сховище для відпрацьованого ядерного палива», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що правильне поводження з відпрацьованим ядерним паливом – це невід’ємна частина ядерно-паливного циклу і є першочерговим на всіх етапах.

Оставить комментарий

avatar
250