Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква провів телефонні переговори з держсекретарем Офісу Прем’єр-міністра Швеції Карін Валенстін

Ігор Жовква провів телефонні переговори з держсекретарем Офісу Прем’єр-міністра Швеції Карін Валенстін
24 Кві 2021 10:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів телефонну розмову з державним секретарем Офісу Прем’єр-міністра Королівства Швеція Карін Валенстін.

Було обговорено ситуацію з пандемією коронавірусу та кроки, що здійснюються урядами обох держав з метою протидії її поширенню. Домовлено про подальшу координацію зусиль у цьому напрямку.

Ігор Жовква поінформував шведську колегу про безпекову ситуацію на українсько-російському кордоні та окупованих територіях України. Він відзначив, що заяви російської сторони про відведення військ є результатом дипломатичної активності Президента Володимира Зеленського, зокрема його тісної взаємодії з міжнародними партнерами, яка відбувалася протягом останнього місяця. Заступник керівника Офісу Глави держави подякував за зусилля, яких Швеція докладає в межах свого головування в ОБСЄ.

Від шведських партнерів отримано запевнення у незмінній твердій підтримці суверенітету й територіальної цілісності України та високу оцінку виваженої реакції нашої держави на російські провокації.

Оставить комментарий

avatar
250