Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На виконання завдання Президента України уряд затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року

На виконання завдання Президента України уряд затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року
14 Кві 2021 15:40 | Новини України

На виконання указу Президента України Володимира Зеленського та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» Кабінет Міністрів затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Також під час засідання уряд підтримав пропозицію дружини Глави держави щодо створення Ради безбар’єрності, яка здійснюватиме моніторинг та контроль виконання цієї Стратегії.

Національна стратегія – це перший в Україні комплексний документ, який передбачає створення безбар’єрного простору в усіх сферах життя та для всіх суспільних груп, зокрема людей з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, батьків маленьких дітей та дітей з інвалідністю.

Олена Зеленська не лише актуалізувала тему безбар’єрності в Україні, а й запропонувала бачення безбар’єрності як нової суспільної норми, яка стосується кожного громадянина.

«Для мене важливо, що Кабмін затвердив першу Нацстратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні. Мені здається, зараз вона дуже на часі. В суспільстві сформувався запит на безбар’єрність, і лише системні дії здатні руйнувати бар’єри в суспільстві. Стратегія – це перший, але важливий крок», – зауважила вона.

Оставить комментарий

avatar
250