Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Для деолігархізації Україна має створити рівні умови для ведення бізнесу, зокрема забезпечити захист прав власності – Олег Устенко

Для деолігархізації Україна має створити рівні умови для ведення бізнесу, зокрема забезпечити захист прав власності – Олег Устенко
13 Кві 2021 17:40 | Новини України

Україна має працювати над створенням рівних умов для всіх представників бізнесу, зокрема покращуючи бізнес-клімат та забезпечуючи ефективний захист прав власності, тоді іноземні інвестори складатимуть конкуренцію вітчизняним олігархам, зменшуючи їхній вплив на державу. Про це заявив радник Президента з питань економіки Олег Устенко в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Економічна логіка руху держави зводиться до того, що ти повинен створювати рівні умови. Значить, потрібно займатися підвищенням якості бізнес-клімату. Це все порядок денний, пов’язаний із захистом прав власності», – сказав він, нагадавши, що Президент Володимир Зеленський говорив про це після одного з нещодавніх засідань Ради національної безпеки і оборони.

Олег Устенко зауважив, що Глава держави стоїть на позиції деолігархізації, яка була підтверджена й у телефонній розмові Президента України з Президентом США Джо Байденом.

У контексті забезпечення захисту прав власності радник Глави Української держави наголосив на важливості проведення судової реформи. Особливо це необхідно малому й середньому бізнесу, адже у представників великого бізнесу, де наявна велика команда юристів, із захистом прав менше проблем. Більш того, великий бізнес та олігархи часто не зацікавлені в ефективній судовій системі в Україні.

Оставить комментарий

avatar
250