Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ігор Жовква обговорив з дипломатичним радником Президента Греції розвиток двостороннього політичного діалогу

Ігор Жовква обговорив з дипломатичним радником Президента Греції розвиток двостороннього політичного діалогу
8 Кві 2021 21:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів телефонну розмову з керівницею Дипломатичного офісу Президента Грецької Республіки Майєю Солому.

Ігор Жовква поінформував співрозмовницю про ескалацію безпекової ситуації на сході України на тлі збільшення присутності російських військ уздовж українських кордонів. Він подякував за незмінну підтримку Грецією суверенітету й територіальної цілісності України та відзначив важливість солідарності партнерів у НАТО і ЄС з нашою державою в умовах загострення агресивних дій РФ.

Заступник керівника Офісу Президента України висловив вітання з нагоди 200-ї річниці Грецької революції, яка відзначалася нещодавно. Було наголошено, що історія Грецької революції тісно пов’язана з Україною, зокрема з містом Одесою, де була створена національно-визвольна організація «Філікі Етерія».

Сторони обговорили підсумки телефонної розмови президентів України та Греції, яка відбулася в лютому, та подальші кроки для розвитку двостороннього політичного діалогу на найвищому рівні.

Оставить комментарий

avatar
250