Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

При створенні Центру протидії дезінформації використовується як чималий український досвід, так і міжнародні здобутки у сфері боротьби з пропагандою – Ігор Жовква 

При створенні Центру протидії дезінформації використовується як чималий український досвід, так і міжнародні здобутки у сфері боротьби з пропагандою – Ігор Жовква 
11 Бер 2021 17:40 | Новини України

Створення з ініціативи Президента Володимира Зеленського Центру протидії дезінформації підтверджує, що Україна сьогодні перебуває на передовій боротьби з пропагандою та дезінформацією. Про це заявив заступник керівника Офісу Глави держави Ігор Жовква під час участі у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура, медіа, туризм».

«Такий Центр треба було створити щонайменше у 2014 році, коли разом з гібридною розпочалася інформаційна війна. Сьогодні він створюється. Ця ініціатива обговорюється й на міжнародному рівні. Про неї Президент України почав говорити влітку торік, він чітко заявив про цю ініціативу у своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН у вересні 2020 року», – сказав Ігор Жовква. 

Він наголосив, що в Україні ретельно вивчали досвід інших країн при підготовці до відкриття цього Центру, зокрема таких міжнародних інституцій, як НАТО і Європейський Союз, які перебувають на передовій боротьби з пропагандою.

Заступник керівника Офісу Президента розповів, що у Фінляндії з 2017 року діє міжнародна організація European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats, до якої входять дев’ять держав. Україна вивчала й цей досвід, а новостворений Центр протидії дезінформації також координуватиме свою роботу з цієї структурою.

Оставить комментарий

avatar
250