Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Андрій Єрмак: Україна має стати частиною НАТО, адже вона сьогодні є форпостом боротьби за демократичні європейські цінності

Андрій Єрмак: Україна має стати частиною НАТО, адже вона сьогодні є форпостом боротьби за демократичні європейські цінності
5 Бер 2021 16:40 | Новини України

Суверенна, незалежна та стабільна Україна, твердо віддана демократії та верховенству закону, є ключем до євроатлантичної безпеки, переконаний керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Про це він сказав під час онлайн-спілкування з експертами та журналістами, організованого в п’ятницю аналітичним центром European Policy Centre (Брюссель).

«Україна стоїть на кордоні захисту цивілізованого демократичного світу й абсолютно заслуговує стати частиною родини країн НАТО. Сьогодні членство в НАТО і ЄС – це наші цілі. І вимоги до вступу є нашою дорожньою картою для реформ, які ми робимо щодня», – наголосив Андрій Єрмак.

Керівник Офісу Глави держави вважає, що отримання в червні 2020 року статусу партнера НАТО з розширеними можливостями вивело Україну на цілковито новий рівень співпраці в галузі оборони та безпеки.

«Це дуже великий успіх. Але ми дуже сподіваємося, що процес вступу та членства України в НАТО буде максимально прискорений, тому що саме зараз відбувається війна за демократичні європейські цінності. І форпостом цієї війни є саме Україна. І саме сьогодні українці гинуть за свій європейський вибір, за свій демократичний вибір, і ми не повинні на жодну хвилину забувати про це», – зазначив він.

Оставить комментарий

avatar
250