Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави підписав указ про проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України

Глава держави підписав указ про проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України
19 Лют 2021 19:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 63/2021 «Про конкурс із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України».

Цим документом Глава держави затвердив Положення про проведення конкурсу із добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України та утворив конкурсну комісію з добору кандидатів.

Згідно з указом, конкурсна комісія повинна розмістити у двотижневий строк оголошення про проведення відповідного конкурсу та забезпечити його проведення. Конкурсна комісія формується з фахівців у галузі міжнародного права, які мають високу кваліфікацію і значний досвід роботи в цій галузі.

Міністерство закордонних справ України має забезпечити тестування учасників конкурсу щодо визначення рівня володіння ними офіційними мовами Ради Європи.

Кандидатом для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України може бути громадянин України з високими моральними якостями, який має вищу юридичну освіту не нижче ступеня магістра (або прирівняну до неї вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста). Кандидат також повинен мати досвід роботи у сфері права та/або стаж наукової чи науково-педагогічної діяльності у цій сфері або в галузі захисту прав людини і основоположних свобод не менше 10 років. Необхідно ґрунтовно знати положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, протоколи до неї та практику Європейського суду з прав людини, а також вільно володіти однією з офіційних мов Ради Європи (англійською або французькою).

Оставить комментарий

avatar
250