Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На російську агресію Україна відповідає не лише військовими, а й правовими засобами захисту – Антон Кориневич

На російську агресію Україна відповідає не лише військовими, а й правовими засобами захисту – Антон Кориневич
15 Лют 2021 17:40 | Новини України

Українська влада працює над тим, щоб наблизити деокупацію та реінтеграцію Криму, зокрема з використанням правових засобів. Про це заявив постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич під час участі у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Платіжка».

За його словами, під час контактів з європейськими, міжнародними партнерами дуже важливо нагадувати, що тимчасова окупація Криму – це не тільки питання порушення прав людини, які зазвичай є на порядку денному міжнародних організацій, а й екологічні питання, зокрема забруднення довкілля, і питання енергетичної незалежності. 

У цьому контексті Антон Кориневич зазначив, що на російську агресію Україна відповідає не лише військовими, а й правовими засобами захисту суверенітету й територіальної цілісності.

«Мені видається, що це абсолютно правильна стратегія й тактика, коли ми бачимо, що Російська Федерація є напевне найбільшим порушником міжнародного права в сучасному світі», – наголосив він.

Постійний представник Президента в АР Крим нагадав, що Україна на різних рівнях подає позови до міжнародних судових установ. Зокрема, йдеться про позов до Росії в межах угоди про захист інвестицій до Постійної палати Третейського суду в Гаазі, комерційний арбітраж у Стокгольмі за позовом НАК «Нафтогаз України» проти російського «Газпрому» тощо.

Оставить комментарий

avatar
250