Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Більшість постачальників газу для населення пішли назустріч споживачам і встановили ціну 6,99 грн уже за січень – Юлія Свириденко

Більшість постачальників газу для населення пішли назустріч споживачам і встановили ціну 6,99 грн уже за січень – Юлія Свириденко
15 Лют 2021 13:40 | Новини України

Більшість постачальників газу для населення України пішли назустріч споживачам і встановили ціну реалізації палива 6,99 грн за 1 куб. м уже в січні. Відсьогодні, з 15 лютого, населення почне отримувати платіжки за газ за цією ціною. Про це заявила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Свириденко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка», який розпочався в понеділок у Києві.

«Із серпня 2020 року в країні запрацював ринок газу для населення, і споживачі вже мають право обирати постачальника, мають право змінювати постачальника», – повідомила вона.

Водночас Юлія Свириденко зазначила, що у структурі ринку газу для населення близько 76% займають природні монополії – газзбути, які почасти є представниками однієї групи. Ще 7-8% займає група компаній НАК «Нафтогаз України» та решта підприємств.

«Збутові компанії, які історично були природними монополіями, почали зловживати своїм домінуючим положенням у розрізі регіонів і встановлювати маржу від 25% до 44% у порівнянні з ціною, яку пропонував НАК «Нафтогаз» як державна компанія», – заявила вона.

Оставить комментарий

avatar
250