Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна дотримується всіх домовленостей, спрямованих на встановлення миру, але виконання «Мінська» має здійснюватись за чітким графіком – Президент

Україна дотримується всіх домовленостей, спрямованих на встановлення миру, але виконання «Мінська» має здійснюватись за чітким графіком – Президент
11 Лют 2021 21:40 | Новини України

Виконання Мінських домовленостей має здійснюватися всіма сторонами за чітким графіком та у конкретні строки, заявив Президент України Володимир Зеленський на брифінгу під час робочої поїздки на Донеччину.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не варто Україні ініціювати перегляд Мінських домовленостей задля встановлення миру на Донбасі, Глава держави сказав: «До «Мінська» моє ставлення дуже просте: його треба розібрати на деталі, прописати всі кроки, прив’язати їх до дат і виконувати. Ми за такий формат. Саме це ми й зробили».

За його словами, політичні радники лідерів «Нормандської четвірки» працювали над підготовкою відповідного документа з конкретними датами й часовими рамками виконання Мінських домовленостей.

«Зараз остання версія цього документа відправлена всім сторонам. Ми очікуємо, що сторони найближчим часом акцептують цей документ, і тоді буде можливість наблизити зустріч «Нормандської четвірки», – додав Президент.

Володимир Зеленський також констатував, що Україна дотримується всіх домовленостей, які були досягнуті вже за його участі під час зустрічі лідерів країн Нормандського формату у грудні 2019 року в Парижі.

Оставить комментарий

avatar
250