Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Відносини України та ЄС сьогодні перебувають на одній з найвищих точок за всю історію – Ігор Жовква

Відносини України та ЄС сьогодні перебувають на одній з найвищих точок за всю історію – Ігор Жовква
11 Лют 2021 13:40 | Новини України

Засідання Ради асоціації Україна – Європейський Союз, яке відбудеться сьогодні у Брюсселі, дасть старт реалізації практичних домовленостей, досягнутих Президентом України Володимиром Зеленським з лідерами Євросоюзу, зокрема щодо оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію та залучення до реалізації Зеленого курсу ЄС. Про це розповів заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква в колонці для НВ. 

«Сьогодні наші відносини з ЄС перебувають на одній з найвищих точок за всю історію. Це ще не вершина, яку ми прагнемо підкорити, тобто стати повноцінним членом ЄС. Але вже зараз можна сміливо говорити, що маємо чітку траєкторію руху, високий рівень взаєморозуміння й довіри з нашими європейськими партнерами», – зазначив він.

За словами Ігоря Жовкви, європейські партнери знають, що для українців цінності свободи, гідності та демократії є екзистенційною потребою, і Україна сьомий рік поспіль захищає їх на Донбасі, роблячи внесок у європейську безпеку.

«Україна – надійний партнер ЄС у регіоні. Неодноразово це підтверджувала, серед іншого, своїми практичними діями. Тому готова стати активним учасником процесів визначення майбутнього Європи. Сподіваємося, що нас почують», – додав він.

Оставить комментарий

avatar
250