Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Андрій Єрмак підсумував складний 2020-й: Україна стала міцнішою

Андрій Єрмак підсумував складний 2020-й: Україна стала міцнішою
31 Гру 2020 12:40 | Новини України

Сьогодні можна констатувати: загальні рішення щодо карантину були правильними, робота влади ніколи не зупинялась і нині триває. Про це у своїй колонці на сайті LIGA.net написав керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

За його словами, навіть найпотужніші країни виявились неготовими до пандемії.

«Розрахунки вчених доводять: вдалось уникнути масштабної трагедії – без жорсткого карантину навесні та адаптивного влітку кількість смертей від COVID-19 в Україні до кінця року могла скласти 125-145 тисяч», – наголосив Андрій Єрмак.

Він зазначив, що сьогодні Україна має меншу відносну смертність (від кількості заражень) порівняно з Великою Британією, Францією чи Італією.

Керівник Офісу Президента також звернув увагу, що епідемія проявила і зворотний бік децентралізації, коли рівень політичної відповідальності та менеджменту на місцях не завжди відповідав рівню переданих повноважень і фінансів.

«Незважаючи на світову кризу, падіння української економіки 2020 року складе близько 5%. Це точно кращий результат, ніж прогнозували нам вчені та показують багато інших країн», – зауважив Андрій Єрмак та як приклад навів прогнози Єврокомісії: 2020 року економіка єврозони скоротиться на 7,8% (незважаючи на величезні економічні стимули).

Оставить комментарий

avatar
250