Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський: Президент Туреччини й надалі допомагатиме у питанні звільнення незаконно утримуваних українських політв’язнів

Володимир Зеленський: Президент Туреччини й надалі допомагатиме у питанні звільнення незаконно утримуваних українських політв’язнів
16 Жов 2020 21:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна й Туреччина тісно співпрацюватимуть у межах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН для забезпечення захисту прав людини в окупованому Криму. Глава Української держави також запросив Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана долучитися до проекту «Кримська платформа».

«Для нас надзвичайно важливою є підтримка Туреччиною суверенітету й територіальної цілісності України. Президент Ердоган запевнив, що й надалі докладатиме активних особистих зусиль у питанні звільнення політичних в’язнів – українців та кримських татар», – зазначив Володимир Зеленський під час спільної з Президентом Туреччини заяви для ЗМІ за результатами двосторонніх переговорів у Стамбулі.

Президент України додав, що на зустрічі з турецьким колегою обговорював ситуацію на Донбасі. Сторони погодилися, що єдиним і правильним шляхом є політико-дипломатичне вирішення кризи та настання сталого миру.

Реджеп Таїп Ердоган наголосив, що Туреччина не визнавала й не визнає анексії Кримського півострова.

Оставить комментарий

avatar
250