Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На полях Саміту Україна – Європейський Союз підписано низку двосторонніх документів

На полях Саміту Україна – Європейський Союз підписано низку двосторонніх документів
6 Жов 2020 20:40 | Новини України

У Брюсселі на полях 22-го Саміту Україна – Європейський Союз у присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Європейської ради Шарля Мішеля було підписано низку двосторонніх документів.

Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та член Європейської комісії з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Олівер Варгеї підписали Угоду між урядом України та Європейською комісією про фінансування заходу «Програма ЄС «Міцні регіони». Документ має сприяти залученню допомоги ЄС для підвищення стійкості України, зокрема до гібридних загроз і дестабілізаційних ситуацій, як-от пандемія COVID-19, а також збільшення потенціалу України з розбудови миру. Загальний внесок ЄС у межах Угоди становить 30 мільйонів євро.

Також Ольга Стефанішина та Олівер Варгеї підписали Угоду між урядом України та Європейською комісією про фінансування заходу «Механізм розвитку громадянського суспільства України». Документ має на меті допомогу ЄС для зміцнення демократії в Україні. Загальний внесок ЄС у межах Угоди – 20 мільйонів євро.

Оставить комментарий

avatar
250