Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський привітав ЧНУ імені Юрія Федьковича зі 145-річчям: Ми робимо все, щоб наша освіта відчула своє стратегічне значення для України

Володимир Зеленський привітав ЧНУ імені Юрія Федьковича зі 145-річчям: Ми робимо все, щоб наша освіта відчула своє стратегічне значення для України
2 Жов 2020 19:40 | Новини України

Перебуваючи з робочою поїздкою на Буковині, Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистому засіданні вченої ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з нагоди святкування 145-річчя університету.

«Велика честь бути сьогодні тут і розділити з вами цю радість знакового свята для всіх: для Чернівців, для Буковини та всієї нашої незалежної України. 145 років тому відбулася подія, що докорінно змінила життя мешканців вашого прекрасного Буковинського краю. Це – урочисте відкриття університету, який тоді отримав назву Університет Франца Йозефа у Чернівцях», – сказав Глава держави під час свого виступу на засіданні вченої ради ЧНУ імені Юрія Федьковича.

Президент процитував слова першого ректора університету, доктора права Костянтина Томащука, який зазначив, що жодна надана державою можливість не сприймається народом з такою вдячністю, як можливість здобути освіту.

«Минуло аж 145 років, і ми знаємо, що нічого не змінилося. Освічені, розумні, талановиті громадяни – це опора для існування України, для існування держави, без якої вона не може бути ні сильною, ні успішною», – наголосив Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250