Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Щодо заяв представників Меджлісу про повернення додому з Сирії українських громадян

Щодо заяв представників Меджлісу про повернення додому з Сирії українських громадян
2 Жов 2020 11:40 | Новини України

Окремі представники Меджлісу у зв’язку з об’єктивними обставинами просто не можуть бути детально поінформованими щодо конкретики в тій діяльності, яка здійснюється для повернення додому, в Україну, наших громадян із таких гарячих точок, як Сирія. Над цим професійно працюють, перш за все, дипломати, спеціальні служби та розвідка.

Очевидно, що питання про повернення людей саме з тієї зони конфлікту не можна зводити до простих медійних «емоційних образів про жінок і дітей». Кожен із дорослих людей, що перебували в тому регіоні на територіях, так чи інакше контрольованих ІДІЛ, має певну особисту історію. Яку потрібно досконало вивчити. Крім того, з метою евакуації наших громадян з табору «Аль-Хол» спеціальні органи України проводять низку практичних заходів, зокрема негласних, щодо моніторингу безпекової ситуації та пошуку дійсно можливих шляхів евакуації. Це також потрібно враховувати.

Безумовним обов’язком нашої держави є порятунок кожного нашого громадянина в обставинах, що загрожують життю та здоров’ю. Тому немає жодного сумніву, що Україна обов’язково поверне додому кожного українця, який висловлює таке бажання. Але маємо пам’ятати також і про безпеку всіх громадян України – як удома, так і за кордоном. Тим паче що переважна більшість утримуваних українських біженців у Сирії є вихідцями з тимчасово окупованого Криму, де проживають їхні близькі родичі. Публічне розголошення інформації щодо присутності наших громадян у Сирії абсолютно точно може призвести до утисків, затримань з боку спеціальних органів РФ їхніх близьких та осіб, з якими вони контактували в Криму.

Оставить комментарий

avatar
250