Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Леонід Кравчук: Ми не в СРСР і не під Кремлем. Україна – незалежна держава, яка не дозволить диктувати їй будь-які умови

Леонід Кравчук: Ми не в СРСР і не під Кремлем. Україна – незалежна держава, яка не дозволить диктувати їй будь-які умови
30 Вер 2020 21:40 | Новини України

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в режимі відеоконференції за участю делегацій України, Російської Федерації та за модераторства ОБСЄ.

Близько чотирьох годин тривало обговорення процедурних питань, що, однак, не дозволило одразу перейти до розгляду питань порядку денного засідання.

«Не блокувати переговорний процес і зосередитися на питаннях, у вирішенні яких зацікавлені громадяни України», – закликав уповноваженого представника Російської Федерації Бориса Гризлова глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук на початку засідання.

За його словами, «сторони мають працювати над реалізацією рішень глав держав Нормандського формату, досягнутих під час Паризького саміту, наближаючи мир, якого так прагнуть люди».

Леонід Кравчук, зокрема, наголосив, що українська делегація готова до конструктивної роботи над вирішенням питань, що входять до порядку денного діяльності ТКГ.

Глава делегації України закликав не створювати «каменів спотикання», а «рухатися вперед, зосередившись на посиленні режиму припинення вогню, звільненні утримуваних сторонами осіб, розв’язанні проблем, у вирішенні яких зацікавлені прості люди».

Оставить комментарий

avatar
250