Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У День усиновлення Президент закликав уряд сприяти забезпеченню права дітей-сиріт на сімейне виховання

У День усиновлення Президент закликав уряд сприяти забезпеченню права дітей-сиріт на сімейне виховання
30 Вер 2020 20:40 | Новини України

В Україні проживає майже 70 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. За останні роки у сфері забезпечення їхніх прав накопичилися проблеми, частина з яких поглибилася через COVID-19.

Несвоєчасне надання дітям статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, затягування розгляду справ про усиновлення, встановлення опіки, позбавлення батьківських прав, сповільнення темпів усиновлення, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу – всі ці питання потребують вирішення.

30 вересня визначено в Україні Днем усиновлення. Мета свята – підтримка розвитку усиновлення та сімейних форм виховання для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Забезпечення та утримання цих дітей покладається на державу. І сім’ї, які взяли дитину на виховання, потребують підтримки від держави.

Сьогодні Президент Володимир Зеленський звернувся до уряду щодо проведення всеукраїнської наради з питань формування та реалізації державної політики у сфері прав дітей, зокрема щодо забезпечення прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейне виховання.

Оставить комментарий

avatar
250