Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент та перша леді України взяли участь в урочистому запуску аудіогіда українською у віденському Музеї історії мистецтв

Президент та перша леді України взяли участь в урочистому запуску аудіогіда українською у віденському Музеї історії мистецтв
16 Вер 2020 15:40 | Новини України

Під час офіційного візиту до Австрії Президент та перша леді України Володимир та Олена Зеленські взяли участь в урочистій презентації україномовного аудіогіда в Музеї історії мистецтв у Відні. На урочистій події також була присутня перша леді Австрії Доріс Шмідауер.

Аудіогід українською для віденського Музею історії мистецтв було створено в межах ініціативи Олени Зеленської з поширення української мови у світі, зокрема – в найбільш знакових культурних та історичних місцях. Це вже другий україномовний аудіогід, впроваджений в австрійських музеях у межах проекту дружини Президента України – на початку червня 2020 року українською також «заговорила» віденська галерея Альбертіна.

«Віденський Музей історії мистецтв – один з найбільших світових храмів мистецтв. Щороку його відвідують мільйони туристів, серед яких – тисячі українських туристів. Я дуже радий, що вперше українська мова звучатиме в цьому музеї. І впевнений, що це збільшить цікавість українців до світового мистецтва. Хоча багато українців знають і англійську», – наголосив Президент Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250