Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Марина Порошенко відвідала відкриття виставки «українського Пікассо» Олександра Богомазова

Марина Порошенко відвідала відкриття виставки «українського Пікассо» Олександра Богомазова
15 Тра 2019 22:35 | Новини України

Голова Українського культурного фонду Марина Порошенко взяла участь у відкритті виставки художника-авангардиста Олександра Богомазова, яка проходить у Національному художньому музеї України. Кураторкою виставки стала Олена Кашуба-Вольвац, завідувач відділу мистецтва XIX-початку XX століття.

Відкриваючи виставку, Марина Порошенко підкреслила, що Богомазов – автор численних полотен, які експонуються в музеях і приватних колекціях Лондона, Нью-Йорка, Венеції, Цюріха, Токіо, Сан-Франциско, Загреба та інших міст. «І сьогодні Майстер повернувся в Україну. Тепер його цінують і тут – за мужність новатора,  за теоретичні відкриття, за плідну педагогічну діяльність, за патріотизм і за всесвітню славу, яку він здобув Україні».

На виставці «Олександр Богомазов. Творча лабораторія» представлено найповнішу версію творчості Богомазова. Роботи привезені з українських музеїв і приватних колекцій.

Також музей виставив одну з ключових робіт художника – відреставровану картину «Пилярі» 1927-1929 років. Вона була в напівзруйнованому стані в закритому «спецфонді» музею, її реставрація тривала майже три роки.

Оставить комментарий

avatar
250