Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський заслухав план щодо відновлення зруйнованого мосту через річку Прут на Буковині

Володимир Зеленський заслухав план щодо відновлення зруйнованого мосту через річку Прут на Буковині
8 Лип 2020 20:40 | Новини України

У межах робочої поїздки до Чернівецької області Президент України Володимир Зеленський відвідав село Маршинці, яке цього року постраждало від масштабної повені, та оглянув зруйнований міст через річку Прут. 

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук розповів Президентові, що основний міст через Прут, який з’єднував Новоселицький і Герцаївський райони, був зруйнований ще під час паводка 2008 року. Тому транспортне сполучення між районами здійснюється через місто Чернівці з обходом близько 50 км, а для переправи через водойму використовували тимчасовий технологічний армійський міст. Але повінь 2020 року зруйнувала й його, тож нині знову гостро стоїть питання відновлення основного мосту.

Проект будівництва передбачає влаштування мостового переходу завдовжки 323,6 погонних метра з комплексом берегоукріплювальних споруд і підходами до нього загальною протяжністю 1,8 км.

За словами голови Чернівецької ОДА, із завершенням будівництва основного мосту через річку Прут значно покращиться транспортне сполучення не тільки Новоселицького та Герцаївського районів. З урахуванням реконструкції пункту пропуску через державний кордон «Дяківці – Раковець» поліпшиться також транспортний зв’язок країн Європейського Союзу з Центральним регіоном України та розвантажиться дорожня мережа районів.

Оставить комментарий

avatar
250