Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Зеленський сам звернувся до НАЗК через власне порушення.

Джерело: Громадське

Зеленський сам звернувся до НАЗК через власне порушення.
8 Лип 2020 10:29 | Новини України

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вручило два протоколи про адміністративне порушення президенту Володимиру Зеленському через те, що він не повідомив про «суттєві зміни у майновому стані». Раніше президент сам повідомив НАЗК про зазначене порушення.
Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Протоколи за статтею 172-6 Кодексу України про адмінправопорушення склав голова відомства Олександр Новіков. Відповідні матеріали буде передано до суду.

Як уточнило НАЗК, йдеться про неподанням Зеленським повідомлень «про суттєві зміни у майновому стані». У разі доведення провини, відповідно до санкції статті, Зеленському загрожує штраф у розмірі 1700-3400 гривень.

Раніше Зеленський сам звернувся до НАЗК через власне порушення. Він не повідомив про «суттєві зміни в майновому стані», чим порушив законодавство.

Як повідомила пресслужба Офісу президента, в 2019 році родина Зеленського отримала кошти «в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн».

«Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Згідно із законодавством, Володимир Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру не надходили такі повідомлення», — йдеться у повідомленні.

Оставить комментарий

avatar
250