Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Швеції

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Швеції
12 Чер 2020 16:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном. Глава Української держави привітав очільника шведського уряду з Національним днем Швеції, який святкували 6 червня. Сторони обговорили ситуацію з поширенням та стримуванням коронавірусної інфекції на території обох держав.

«Висловлюю вам підтримку та бажаю всім громадянам Швеції, хто хворіє, якнайшвидшого одужання», – зазначив Володимир Зеленський.

Також співрозмовники сфокусувалися на відеоконференції лідерів Східного партнерства, запланованій на 18 червня. Володимир Зеленський запропонував, щоб однією з ключових тем відеозустрічі стало посилення координації між ЄС та країнами-партнерами у подоланні глобальних криз.

«Для нас принциповими є три елементи, що мають визначати подальший розвиток Східного партнерства: фіксація європейських перспектив для асоційованих партнерів, підтримка територіальної цілісності партнерів, подальша інтеграція ринків з ЄС відповідно до угод про асоціацію на основі чотирьох свобод (рух товарів, послуг, капіталів, осіб). Розраховуємо на підтримку Швецією наших підходів», – зауважив Президент України.

Оставить комментарий

avatar
250