Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ДЛЯ ПІШОХОДІВ УП’ЯТЕРО ЗБІЛЬШАТЬ ШТРАФИ ЗА ПЕРЕХІД У НЕДОЗВОЛЕНОМУ МІСЦІ АБО НА ЧЕРВОНЕ СВІТЛО.

Джерело: ТСН

ДЛЯ ПІШОХОДІВ УП’ЯТЕРО ЗБІЛЬШАТЬ ШТРАФИ ЗА ПЕРЕХІД У НЕДОЗВОЛЕНОМУ МІСЦІ АБО НА ЧЕРВОНЕ СВІТЛО.
4 Чер 2020 10:08 | Новини України

Депутати хочуть підвищити рівень відповідальності пішоходів.

В Україні для людей, які не у встановленому місці або на червоне світло переходять вулицю, у 5 разів збільшать штрафи. Якщо порушника зловлять уперше, йому доведеться заплатити не 51, а відразу 255 гривень. Якщо пішохід п’яний, або утнув таке вдруге, – 510 гривень або ж присудять виправні роботи до 40 годин.

Верховна Рада проголосувала у першому читанні за відповідний законопроєкт.
Так, у Рівному, Одесі, Києві дорогу у забороненому місці молоді люди мчать щодуху, а старші переходять поважно перевальцем.

У середмісті Рівного на ділянці дороги поміж двома переходами жінка виправдовувалася, що так порушує, бо болить нога. Тут же поліцейські зупинили одразу три покоління – маму, дочку та онучку, які порушували правила.

Іншу жінку з дитиною просто відігнали від краю дороги.

“Ми часто бачимо такі випадки, що мама з дитиною переходить через дорогу. Часто помічаємо по виразу обличчя дитини, що йому це не подобається, розуміє, що це не можна, що це неправильно. Але мама цілеспрямовано переводить, не розуміючи, що сьогодні це з мамою, а завтра він буде тут сам”, – каже начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління Патрульної поліції в Рівненській області Іванна Бояківська.

У 2019 році в Україні сталося 8 612 ДТП із загиблими та травмованими пішоходами, 1 261 загинув. Законопроєктом депутати хочуть підвищити рівень відповідальності пішоходів.

Кілька годин кореспонденти ТСН розказували людям про нові великі штрафи для пішоходів і принаймні одна людина передумала порушувати правила.

Оставить комментарий

avatar
250