Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Радник Президента України з питань економіки: Цьогорічна посівна пройшла у штатному режимі

Радник Президента України з питань економіки: Цьогорічна посівна пройшла у штатному режимі
19 Тра 2020 16:40 | Новини України

Радник Президента України з питань економіки Олег Устенко провів третю робочу зустріч з представниками агропромислового комплексу щодо питань продовольчої безпеки України в умовах карантинних заходів.

У нараді також взяли участь уповноважений Президента із земельних питань Роман Лещенко, заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, а також представники профільних асоціацій.

Олег Устенко констатував, що цьогорічна посівна, яку обговорювали на попередній зустрічі, пройшла у штатному режимі.

«На тлі надзвичайної ситуації вдалося забезпечити всіма необхідними ресурсами (пальне, добрива, техніка) українські агропідприємства у повному обсязі. Сьогодні досягнуто головної мети – закладено всі передумови для врожаю-2020», – сказав він.

Аграрії звернули увагу на те, що на тлі економічних проблем через епідемію коронавірусу загострюється питання фінансових ресурсів для фермерських господарств. Також викликає занепокоєння загибель близько 5-8% озимих посівів. Найбільші втрати, за інформацією представників АПК, – в Одеській області, де загинула майже половина загальних посівів.

Оставить комментарий

avatar
250