Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент підписав закон щодо посиленого тестування на COVID-19

Президент підписав закон щодо посиленого тестування на COVID-19
15 Тра 2020 18:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров’я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 587-IX, який Верховна Рада ухвалила на позачерговому засіданні 7 травня 2020 року.

Документом запроваджується низка змін до законодавства, які діятимуть під час встановленого Кабінетом Міністрів України карантину та ще протягом двох місяців з моменту його скасування.

Так, закон передбачає обов’язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях усіх осіб з ознаками коронавірусної хвороби, а також тих, хто контактував з хворими на COVID-19. Крім того, обов’язкове тестування поширюється на медиків, які працюють у медзакладах з такими хворими, працівників Національної поліції, Національної гвардії та інших працівників, задіяних у здійсненні протиепідемічних заходів, незалежно від того, чи мали вони контакт з хворим на коронавірусну хворобу. Міністерство охорони здоров’я України повинно регулярно оновлювати алгоритм тестування з узгодженням з рекомендаціями ВООЗ та Центру з контролю та профілактики захворювань США.

Оставить комментарий

avatar
250