Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Офісі Президента обговорили пропозиції щодо вирішення економічних проблем Донбасу

В Офісі Президента обговорили пропозиції щодо вирішення економічних проблем Донбасу
12 Лют 2020 17:40 | Новини України

В Офісі Президента України під головуванням радника Глави держави Олега Устенка відбулася чергова зустріч експертної групи щодо вирішення економічних проблем Донбасу.

«З огляду на завдання Президента України Володимира Зеленського, які було поставлено перед робочою групою, експертами проведені аналітичні дослідження й розроблено рекомендації, які потребують невідкладного обговорення й ухвалення рішень щодо їхньої реалізації», – сказав Олег Устенко.

Експерт з регіонального розвитку Олексій Стародубов наголосив на доцільності створення на Донбасі економічного хабу.

«Економічний потенціал Донбасу досі залишається значним. Це як природні ресурси, так і кадровий потенціал, логістика тощо – все це існує на підконтрольній частині Донбасу», – зазначив Олексій Стародубов.

Він також додав, що в рамках робочої групи вже підготовлено методику, яка дозволяє визначити основні етапи відновлення економіки Донбасу.

Заступник виконавчого директора Українського центру сприяння інвестиціям та торгівлі Ірина Титарчук зазначила, що така методика дає змогу розрахувати збитки, яких завдано економіці регіону під час бойових дій. Зокрема, це втрати інфраструктури, виробничих потужностей, збитки від несанкціонованого використання природних ресурсів, погіршення навколишнього середовища та втрати людських ресурсів.

Оставить комментарий

avatar
250